forskjell på tilskudd av curcumin

Stor forskjell på curcumin-tilskudd

Ikke alle podukter med curcumin på markedet er like. 

Forskere fra USA undersøkte fem forskjellige produkter med curcumin, og fant stor forskjell i aktivitet i både anti-inflammatoriske og antioksidative egenskapene mellom de undersøkte curcumin-tilskuddene.

Forskerne bak undersøkelsen konkluderer med at Curcumin C3 Complex er den mest aktive av de undersøkte tilskudd.

En helt ny studie publisert i Journal of Nutrition and Health Sciences viser til at Curcumin C3 Complex er et mer aktivt curcumintilskudd, sammenlignet med fire konkurrerende merker når man studerte de anti-inflammatoriske og antioksidantive egenskapene til disse forskjellige merkene.

Den anti-inflammatoriske aktiviteten til de forskjellige curcumin-tilskuddene ble målt i hvordan de påvirket proinflammatoriske cytokiner som IL-4, IL-10, IFN-y og TNF-α,

hvilke tilskudd som mest effektivt reduserte akutt inflammasjon, og hvilket av tilskuddene som hadde den største antioksidative effekt.

 

Basert på resultatene konkluderer forskerne med at Curcumin C3 Complex er konsekvent den mest aktive av de undersøkte curcumin-tilskuddene, og at den biologiske aktiviteten avviker mye mellom de forskjellige tilskuddene.

 

 

Kilde:

Strong Anti-Inflammatory Effects of Curcumin, Vetvicka et al, Journal of Nutrition and Health Sciences, 2016 3 (2):  205

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s