Curcumin reduserer muskelslitasje etter trening

Muskelslitasje angår alle som trener regelmessig.  Nå dokumenterer enda et studie at idrettsutøvere bør bruke et høykvalitetsprodukt basert på curcumin-ekstrakt, slik som Curminol.

Undersøkelsen fra USA viser at curcumin reduserer muskelslitasje og andre faktorer som gir ømme og stive muskler etter trening.

I den publiserte studien deltok det 28 personer med en gjennomsnittsalder på 20 år.  Disse ble delt opp i to grupper.  Den ene gruppen fikk kapsler med curcumin og den andre gruppen fikk narrekapsler. De inntok curcumin-kapsler eller placebo i to dager før  og tre dager etter at de gjennomførte en beintrening med vekter.  Treningen var designet for å påføre kortsiktig muskelslitasje (Exercise Induced Muscle Damage – EIMD).

Begge gruppene hadde etter treningen økte verdier av enzymet kreatinkinase, som er en markør for slitasje i muskelaturen.

Mindre muskelslitasje gir raskere restitusjon

Gruppen som fikk kapsler med curcumin hadde  45% lavere blodverdier av kreatinkinase sammenlignet med placebogruppen.   De hadde også betydelig lavere verdier av andre faktorer som bestemmer grad av ømhet og stivhet i muskler etter hard fysisk aktivitet.

Idrettsutøvere vil derfor restituere seg raskere og bedre sin funksjonsevne ved repeterende treningsøkter ved daglig bruk av curcumin-tilskudd.  Idrettsutøver kan dermed ha en høyere intensitet og kvalitet på treninger over lengre tid.  Dette gir en raskere og bedre fremgang som utøver, sammenlignet om man ikke skulle bruke et daglig tilskud av curcumin som du finner i Curminol.

Curminol er vitenskapelig formulert.  Den inneholder Curcumin C3 Complex, Boswellin, ingefærekstrakt, BioPerine, vitamin C, vitamin D og udenaturert collagen II.  Alt i en base av en spesiell omega-3 med høyt innhold av fettsyren EPA.  Det er dokumentert at omega-3-EPA og curcumin gir en stor synergieffekt, også på muskler og ledd.


Prøv Curminol til halv pris i 60 dagerCurminol Black

Ja, takk – send meg en startpakke med 120 kapsler Curminol til kun kr. 174,50.  Dette er nok til 60 dagers forbruk med en anbefalt døgndose på to kapsler. Jeg betaler kun kr. 174,50 – porto a kr. 48,- tilkommer.

[contact-form-7 id=”196″ title=”Curminol kupong”]

Etter prøveperiode vil du portofritt motta en nyforsendelse 120 kapsler Curminol til fast stamkundepris kr. 349,- (kr. 174,50/ mnd). Dette holder til 60 dagers forbruk med anbefalt døgndose på to kapsler. Det er ingen videre kjøpsforpliktelser. Ønsker du ikke motta flere forsendelser med Curminol, gir du beskjed per telefon eller per e-post til vårt kundesenter innen 14 dager etter å ha mottatt din første prøvepakke. Vi vil så avslutte ditt abonnement. Du finner opplysninger om fristen, telefon og e-post på din faktura. Tilbudet er kun gyldig 1 gang per år per person.


Kilde:

Reduced inflammatory and muscle damage biomarkers following oral supplementation with bioavailable curcumin.  McFarlin et al., BBA Clinical 2016, Volume 5, Pages 72 – 78.

 

One thought on “Curcumin reduserer muskelslitasje etter trening

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s