Curcumin og trening – Idrettsutøvere restituerer seg raskere med tilskudd etter trening

Forskere fra New Zealand har for første gang dokumentert at tilskudd med curcumin og trening hører sammen.  De har funnet at curcumin redusere DOMS (Delayed Onset Muscle Soreness, eller ømme og stive muskler) etter tung trening og konkurranse.

17 menn var med i denne dobbeltblinde, randomiserte crossover studien på curcumin og trening hvor deltagerne måtte gjøre tunge eksentriske øvelser.  Utøverne fikk enten et tilskudd med curcumin eller placebo i to dager før treningsprogrammet og tre dager etter.  Etter en 14-dagers utvaskingsperiode byttet deltakerne om å få placebotabletter eller tabletter med curcumin.

Målinger som blant annet ømhet og stivhet i ledd, hevelser, et-bens høydehopp og blodmarkører for muskelnedbrytning ble gjort umiddelbart etter de tunge øvelsene, og igjen etter 24 og 48 timer.

Curcumin og trening – positive resultater

Resultatene viser at tilskudd av curcumin gir en moderat til stor nedgang i opplevd stivhet og ømhet i både ledd og  muskler.  Tilskudd av curcumin ga også en økning på 15% i prestasjonsnivå i øvelser som det ble gjort målinger på, samt en liten reduksjon i kreatinkinase, et enzym i muskelvev som blant annet stiger ved for eksempel muskelskader grunnet overbelastninger.

Forskerne konkluderer med at det er sannsynlig at tilskudd av curcumin kan redusere ømhet og stivhet forbundet med trening og konkurranse (DOMS), og at det er belegg for å si at curcumin kan korte ned på restitusjonstiden etter tung trening og konkurranse.  Curcumin og trening hører derfor sammen for alle seriøse utøvere som ønsker å bedre sine prestasjoner.

De ønsker nå mer forskning på curcumin og trening, og andre grupper som utsettes for muskelslitasjer.

Om Curminol

Curminol er et norskutviklet produkt som inneholder en dokumentert og beskyttet blanding av Curcumin C3 Complex, boswellia og ingefær.  I tillegg er den forsterket med Vitamin C, Vitamin D, Udenaturert Collagen II og det patenterte ekstraktet BioPerin som øker biotilgjengeligheten av alle virkestoffene i Curminol.  Alt i en base av naturlig kaldfraksjonert og kaldfiltrert omega-3 med høyt innhold av EPA-fettsyren for best resultat og opptak. Du trenger kun 2 små kapsler om dagen av Curminol.


PRØV CURMINOL NÅ – HALV PRIS I 60 DAGERCurminol Black

Ja, takk – send meg en startpakke a 120 kapsler Curminol  tilkr. 174,50.  Dette er nok til 60 dagers forbruk med en anbefalt døgndose på to kapsler. Jeg betaler kun kr. 174,50 + porto a kr. 48,-. 

Vennligst fyll ut alle feltene:

[wpforms id=”135″]

 

Kilde:

Curcumin supplementation likely attenuates delayed onset muscle soreness (DOMS).  Nicol et al., European Journal of Applied Physiology

Les også:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s